Een drumstel kopen

Een drumstel kopen

Heel vaak krijg ik van beginnende drummers de vraag welk drumstel ze moeten kopen.
Een vraag waar niet meteen een eenvoudig antwoord op te geven is.
Daarom deze gids met enkele zaken waar je op kan letten bij de beste aankoop van je leven: je eerste drumstel.

Akoestisch of elektronisch

De eerste vraag die je je moet stellen is of je liever een akoestisch drumstel hebt of ga je voor een elektronische set? Ik speel zelf het liefst op een akoestische drumstel maar de elektronische drumstellen hebben de laatste jaren een enorme ontwikkeling ondergaan. Het is perfect mogelijk om te spelen op een elektronisch drumstel. De Belgische drummer Michael Schack speelt trouwens al jaren bij bands als Milk Inc en Netsky met elektronische drums.

Is het oefenen in stilte belangrijk voor jou: kies dan voor een degelijk elektronisch drumstel.
Als je getrommel niet echt voor overlast zal zorgen bij de buren heb je natuurlijk de keuze tussen een elektronisch of een akoestisch drumstel.

Wat mag dat kosten?

Allemaal goed en wel, maar hoeveel geef je nu uit aan een nieuw drumstel?
Door de enorme concurrentiestrijd tussen verschillende merken zijn de prijzen van drumstellen de laatste jaren enorm gedaald. Voor zo een €650 heb je tegenwoordig een zeer goed beginners drumstel waar je jaren plezier van zal hebben.
De echt goedkope drumstellen zou ik (als het kan) eerder links laten liggen.

In een ver verleden ben ik zelf ooit op een budget drumstel begonnen. Ik heb hier als kind heel veel plezier aan beleefd maar ik heb er ook de nodige frustraties mee gehad: schroeven die afbreken, verschrikkelijke vellen die onstembaar zijn, een nukkig basdrum pedaal,…
Ben je aan een lager budget gebonden? Kijk dan eens op tweedehands websites.

Ik raad mijn leerlingen altijd aan om een drumstel van een bekend merk te kopen (Tama, Yamaha, Premier, Ludwig, Pearl,…) Deze merken hebben een zeer goede reputatie met een reden.
Elk van deze merken biedt drumstellen aan in verschillende prijsklassen. Het spreekt voor zich dat de duurdere reeksen vaak een mooiere afwerking hebben, standaard professionele vellen hebben op liggen enz. Maar ik verbaas me er vaak over hoe goed zelfs de instapmodellen van van bekende merken zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *