5 redenen waarom volwassenen moeten leren drummen

Leren drummen als volwassene kan een fantastische ervaring zijn, maar bij veel volwassenen merk ik aanvankelijk een zekere terughoudendheid. “Ik heb geen gevoel voor ritme” en “Ik ben te oud om nog iets nieuws te leren” zijn veelgehoorde vooroordelen.

Maar eigenlijk is niets minder waar! Hier zijn een paar redenen waarom het juist een uitstekend idee is voor volwassenen om te leren drummen:

1. Creativiteit

Het bespelen van een instrument opent een hele nieuwe wereld vol creatieve ideeën. Na een zware dag op het werk kan even losgaan achter je drumstel echt wonderen doen voor je gemoedstoestand.

2. Een nieuwe uitdaging

Drummen vergt niet alleen fysieke vaardigheden zoals coördinatie, maar ook mentale vaardigheden zoals het oefenen van onafhankelijkheid. Deze uitdagingen beginnen vaak eenvoudig, maar kunnen je uiteindelijk enorm ver brengen.

3. Stressverlichting

Voor mij blijft drummen dé ultieme manier om mijn hoofd leeg te maken. Helemaal opgaan in de flow van repetitieve ritmes of mijn emoties uiten door stevig op de drums te slaan. Het werkt enorm rustgevend.

4. De drum community

Drummers vormen een soort tribe. We zijn een grote community en jij kunt daar ook bij horen.

5. Het is nooit te laat

Het idee dat je te oud bent om iets nieuws te leren is een mythe. Hoewel kinderen bepaalde voordelen hebben bij het leren van een instrument, hebben volwassenen ook zo hun voordelen. Zo begrijp je bepaalde concepten vaak sneller en zit je motoriek niet meer in de groeifase.

Wist je trouwens dat mijn oudste drumleerling 78 was toen hij begon met drummen?

Wanneer ben je zelf begonnen met drummen? Of ben je nog geen drummer maar overweeg je het om te starten? Laat zeker iets weten in de comments onder deze post!

Bij Decent Drums begrijpen we de unieke behoeften van volwassen leerlingen en bieden we een ondersteunende en stimulerende omgeving om je drumvaardigheden te ontwikkelen. Ik sta klaar om je te begeleiden op jouw muzikale reis, ongeacht je leeftijd of ervaringsniveau.

Ben je klaar om de wereld van drummen te verkennen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen helpen jouw muzikale ambities waar te maken!

0 Comments

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *